21 maj 2022
14:00

IFK Karlshamn

Referat: Färjestadens GOIF - IFK Karlshamn

Vi fick tyvärr vända hem från Öland med 0 poäng i bagaget. Detta efter en spelmässigt väl genomförd match där vi förlorade matchen i de bägge straffområdena.

I inledningen av matchen dominerade vi rejält och tryckte tillbaka hemmalaget med ett vägvinnande passningsspel. Ett antal bra målchanser skapades, dock utan resultat. Hemmalaget gjorde en taktisk förändring mitt i halvleken men det blev ingen märkbar skillnad utan vi fortsatte att producera fram bra målchanser men som ni kommer ihåg från tidigare matcher så saknades skärpa och rätt beslutsfattande från vår sida.
Halvtidssnacket var enkelt, fortsätt på samma sätt och slå inte av på takten så kommer utdelningen framåt.
Andra halvlek
Att då i början av andra halvlek få 0-1 i baken på en hörna kändes som en riktig jäkla kalldusch. Färjestaden pressade lite högre i början av andra halvlek och vi hittade inte riktigt rätt. När vi även fick 0-2 i baken på en snabb omställning så kändes det riktigt tungt.
Men här visade killarna moral, samlade sig med ett kort snack och tryckte ner hemmalaget resterande del av andra halvlek. Dea reducerade på en hörna och därefter skapade vi ett flertal chanser att kvittera där Färjestadens målvakt tvingades till ett antal kvalificerade räddningar, men bollen ville inte in.
Känslan när domaren blåste av matchen efter 93 min. var riktigt jäkla jobbig.
Att efter ytterligare en match få höra av motståndarna att ni är det bästa lag vi mött i år känns som en klen tröst när poängen inte trillar in på det sätt vi själva vill.
Spelet lovar mer och förr eller senare kommer mål och tre poäng, förhoppningsvis redan på onsdag då vi möter VMA på Vägga.